Bemutatkozás - LastMinuteGift
Ez a weboldal azért jött létre, hogy száguldó világunkban gyorsan, könnyedén, jó minőségű, előre elkészített ajándékcsomagot tudj rendelni, akár még az utolsó pillanatban is.
Oldalunkon nagyrészt hazai, kézzel készült, egyedi termékeket találsz limitált darabszámban. Ezen termékek környezetbarát, lebomló vagy újrahasznosított anyagokból készülnek, illetve fenntartható gazdaságból származnak. A környezetvédelem és a hulladékmentesség elkötelezett hívei vagyunk, ezért arra törekszünk hogy tevékenységünk minimális ökológiai lábnyomot hagyjon.
Ezt a szemléletet legtöbb partnerünk is követi.
A teljesség igénye nélkül:
OldBlue - akik szintén elhivatottak a környezetvédelem és az újrahasznosítás terén. Amíg egy farmernadrág elkészül,addig a gyártók kb. 10m3 vizet használnak el nadrágonként. Emiatt - és a gyapot termesztés miatt - több nagy folyó száradt ki, vagy van a kiszáradás határán. Amit újrahasznosítunk, azt nem kell újra megtermelni és legyártani. Az OldBluenál nagyon kreatívak, sok egyedi elképzelést is megvalósítanak, megváltozott munkaképességűekkel is együtt dolgoznak.
PlanToys - “Játék egy jobb világért!” A thaiföldi cég erőteljesen elkötelezett aziránt, hogy pozitívan járuljon hozzá a világhoz. Minőségi gyerekjátékokon keresztül erre nagy esélye van. De érdemes elolvasni, mi mindent tesznek azért, hogy gyárukkal ne tegyék tönkre a környezetet: Zero hulladék - A játékok anyaga újrahasznosított gumifa. A kaucsuk fakitermelésből származó fahulladékot használják fel, azaz azokat a fákat, amik már nem termelnek több kaucsukot, illetve a fűrészport, ami amúgy hulladék lenne. Erdőfelújítási programjuk keretében a felhasznált fák helyére új erdőket telepítenek. Festékeik víz alapúak, nem mérgezőek. Újrahasznosított és újrahasznosítható csomagolásban árulják a játékokat. A fa kezelése vegyszermentesen történik, kemencés szárítással. E-mentes ragasztót használnak és környezetkímélő energiával dolgoznak: biomasszával termelt energiával üzemeltetik a gyárat, amivel a környező falvak áramellátását is biztosítják. És végül de nem utolsó sorban minden PlanToys játék meghaladja a nemzetközi biztonsági előírásokat!
…és a többi beszállítónk is, akik ugyanezen elveket vallják és követik. Kézzel készült, hosszú távon használható termékeikkel ők is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél kevesebb egyszer használatos termékkel szennyezzük környezetünket.
Hiszünk egy műanyagmentes világban, ezért csomagolásaink is újrahasznosított papírdoboz és papír ragasztószalag, illetve térkitöltő anyagként is újrahasznosított papírt használunk.
0